מקצועיות​
מענה 24/7
פריסה ארצית

איטום קירות

איטום מתבצע כאשר מזהים סדקים בקיר, אם מופיעים כתמי רטיבות וכמובן אחרי הופעת כתמי עובש. במקרים כאלה חשוב לבחור נכון את שיטת האיטום ולהכיר את ההבדלים בין חומרי הגלם והפתרונות הקיימים. בנוסף, אפשר להתייעץ עם בעלי מקצוע כדי לקבל הצעת מחיר מסודרת שכוללת איטום של הקירות והגגות ביחד.

קירות חיצוניים אחראיים על בידוד ואיטום. במהלך השגרה הם מאפשרים בידוד תרמי ואקוסטי על מנת שהטמפרטורות בחלל הפנים יהיו שונות מחלל החוץ וכדי שלא נשמע רעשים מיותרים, בעוד בחורף הם מונעים חדירת מים וגשם. עם זאת, כל סוגי הקירות החיצוניים ללא יוצא מן הכלל עלולים לסבול מפגעי הזמן. כאשר הקירות כבר לא עומדים בעומס והאיטום שלהם נחלש, אין ברירה אלא לתקן את זה.

יש כמה סימנים שמעידים על הצורך לאטום קירות. קודם כל, אפשר לדעת שהגיע הזמן לעשות את זה מיד אחרי שמזהים סדקים בקיר. אף בעיית איטום לא נפתרת מעצמה ואם יש סדקים בקיר כנראה שיש לכך סיבה טובה, אז מדובר ברמז שלא כדאי להתעלם ממנו. חוץ מזה, אנחנו יכולים לדעת שצריך לבצע איטום קירות בגלל שמופיעים כתמי רטיבות וכמובן אם יש גם כתמי עובש.

 

הבדלים בין עבודות איטום קירות

סוג העבודה שמבצעים על מנת לאטום את הקירות תלוי בגודל הנזק. במידה ונזילת המים שגרמה לרטיבות או לעובש נוצרה בגלל סדק קטן, יכול להיות שיהיה אפשר לבצע רק איטום נקודתי ולחסוך זמן והוצאות. אבל אם יש סדקים עמוקים, חשוב לטפל בשורש הבעיה ואז גם התקציב יהיה שונה.

הבדלים בין סוגים שונים של עבודות איטום קירות באים לידי ביטוי בסוג הנזק שאותו מנסים לתקן ובתקציב של הלקוחות. המחיר יכול להתחיל בטווח של 100-200 ש"ח לכל מ"ר בעבודות יחסית קטנות, אבל להגיע לסכומים משמעותיים של 250-350 ש"ח ומעלה בעבודות מסובכות.

 

פרמטרים המשפיעים על המחיר

השאלה המתבקשת היא באיזה פרמטרים קבלני איטום משתמשים על מנת להעריך את המורכבות של הפרויקט והעבודה. כאן יש כמה גורמים שניתן להתמקד בהם:

  1. סוג החיפוי – לכל קיר חיצוני עשוי להיות סוג אחר של חיפוי. סוג החיפוי משפיע על המורכבות של העבודה כי הוא קובע כמה זמן ייקח לפרק אותו, מה דרוש על מנת לבצע את התיקון וכן הלאה.
  2. חומרי האיטום הנדרשים – הפקטור העיקרי שמשפיע על המחיר של איטום קירות הוא החומרים שבהם משתמשים. ככל שחומרי האיטום איכותיים ויקרים יותר, כך המחיר שלהם יעלה. באופן כללי, ההבדל יכול להיות בין סוגים שונים של חומרים פולימריים או אקריליים ויש גם מקומות שבהם צריך להלחים יריעות.
  3. הגישה אל הקיר – המורכבות של איטום קירות נמדדת לפי הנגישות. אם הגישה פשוטה ואפשר לבצע את כל העבודה מהקרקע או מקסימום מסולם, המחיר יהיה מינימאלי. אבל אם רוצים לאטום קירות חיצוניים של בנייני מגורים או בנייני משרדים גבוהים, יכול להיות שיהיה צורך להשתמש בסנפלינג, במות הרמה, מנופים, פיגומים ועוד. זה לא רק דורש רישיון עבודה בגובה מצד קבלן איטום, אלא גם הופך את העבודה למסובכת ולכן מייקר אותה.
  4. סוג התמחור – חלק מקבלני האיטום מתמחרים את העבודה לפי מ"ר, בעוד אחרים מעדיפים לקבוע מחיר גלובלי. אם קובעים את התמחור באופן גלובלי ורק לפי מורכבות העבודה, כנראה שמדובר בשטח קטן שדורש השקעה ממושכת. זה בעיקר קורה כאשר צריכים לאטום קיר בבניין ישן שיש בו סדקים גדולים ולאו דווקא באיטום תקופתי של קירות בבניינים יחסית חדשים.

 

הבדלים בין סוג החיפוי והשפעתם על האיטום

יכול להיות שנרצה לנצל את הביקור של קבלני איטום על מנת להחליף את סוג החיפוי שיש על הקירות החיצוניים. גם אם מחליטים לעשות את זה וגם אם לא, יש לסוג החיפוי השפעה על המחיר של הפרויקט ולכן חשוב להבין מה זה בעצם אומר.

קירות חיצוניים ניתן לחפות באמצעות טיח, קרמיקה, אבן, שיש או פסיפס. כל אחד מהחיפויים דורש התייחסות מיוחדת ואפשר גם להשתמש בחומרים ייעודיים, כדי להבטיח כושר היצמדות גבוה. במידה ומדובר על איטום של קיר עם חיפוי טיח, שהוא גם הנפוץ בישראל, מבצעים התזה של חומר פוליאוריטני. אבל אם זהו קיר אבן, צריך להשתמש בתערובת של מלט צמנטית.

איטום קיר טיח הוא הפשוט ביותר ובו גם משלמים יחסית מעט. מנגד, בשביל לבצע איטום קירות חיצוניים עם פסיפס שדורשים פירוק והרכבה של אריחים משלמים מחירים גבוהים יותר.

 

איטום קירות בצורה חלקית או מלאה

התייעצות מוקדמת עם קבלני איטום מאפשרת לנו לדעת האם ניתן להסתפק באיטום חלקי או שיש צורך באיטום מלא. איטום חלקי רלוונטי אם צריך לבצע תיקוני טיח נקודתיים, או אם רוצים לחלק את תהליך האיטום לכמה שלבים שונים. את האבחנה מבצע קבלן האיטום בשטח ואפשר להשוות בעזרתו בין תרחישים שונים.

איטום של סדק נקודתי מתבצע מהר ומשלמים עליו בממוצע 1,000-1,500 ש"ח בלבד. אם צריכים לאטום את כל הקיר החיצוני ומשתמשים בסנפלינג או פיגומים, המחיר יהיה 5,000-10,000 ש"ח לפי מצב הקיר. לשם השוואה, קיימים גם פרויקטים יקרים ומסובכים יותר של שיקומי בטון: אותם מבצעים אם קיימים סדקים עמוקים ורבים, במבנים ישנים או אם לא מטפלים בסדקים הנקודתיים בזמן.

כל האמור לעיל מעיד עד כמה חשוב להיות ערניים להופעת סדקים וחריצים על הקירות החיצוניים של הבית. במקביל, צריך לבדוק איפה ומתי מופיעים סימני רטיבות, עובש ונזילות. כל אחד מהמקרים האלה מחייב התייעצות עם קבלן איטום, כי הבעיות נוטות להחמיר מהר מאוד ואם לא מטפלים בהן בזמן ההוצאה תהיה גבוהה יותר.

מזהים חורים, סדקים או אזורים מתקלפים. מקלפים קודם את סביבת החור ואז ממשיכים עם שפכטל עד שמוצאים בסיס חזק שכבר אינו מתקלף.

צובעים את הסדקים, החורים או החריצים בצבעי יסוד כדי לחזק את הקיר וליצור תשתית דביקה. התשתית מאפשרת לחומרי האיטום להיצמד טוב יותר.

תלוי בסוג העבודה וגודל הקיר. איטום נקודתי אפשר לבצע תוך כמה שעות, אבל איטום קירות שלמים יכול לקחת שבועיים.

באמצעות מברשת, רולר או אקדח התזה לאזורים לא נגישים.

אז מה היה לנו?