מקצועיות​
מענה 24/7
פריסה ארצית

פוליגג או גומיגג

גומיגג הוא חומר פולימרי לעומת פוליגג שהוא חומר אקרילי. בשביל לבחור בין פוליגג או גומיגג, צריך להביא בחשבון את סוג הגג, הניקוז והשיפוע וגם את יכולת ההיצמדות לחומרי איטום קודמים שהיו עליו. בנוסף, מאוד חשוב להתאים את החומר לסוג בעיית האיטום שאותה מנסים לפתור.

השוואה בין פוליגג או גומיגג מחייבת התייעצות עם קבלן איטום מוסמך. התפקיד של קבלן איטום בהקשר הזה הוא להצביע על היתרונות של כל חומר ולהסביר לנו מתי הכי נכון ליישם אותו. בנוסף, קבלן איטום הוא איש מקצוע שמכיר את ההבדלים בין סוגי החומרים גם מבחינת התקן שבו הם עומדים. בשביל להבטיח תוצאות איטום מעולות, כדאי לתת עדיפות לחומר שמומלץ על ידי קבלני איטום שמגיעים מהתחום ומכירים אותו.

ההתלבטות העיקרית בין פוליגג או גומיגג משותפת למי שרוצים להוסיף שכבת איטום לגג או לבצע תיקון נקודתי. במקרים כאלה אין צורך להסיר את כל שאריות האיטום הקודמות או ליישם מחדש שיטת איטום חדשה, אלא רק לבחור נכון את החומר שיכול להשתלב הכי טוב בתנאי הגג הקיימים. בנוסף, השאלה האם עדיף פוליגג או גומיגג יכולה לסייע לאיטום גגות עשויים פאנלים מבודדים.

 

הבדלים בין פוליגג או גומיגג

הבעיה היא שאי אפשר להצביע בצורה חד משמעית על יתרון של פוליגג לעומת גומיגג או להפך, אלא רק על תכונות שונות של כל אחד מחומרי הגלם האלה. כפועל יוצא מכך, יש למשל פרויקטים של איטום גגות שבהם פוליגג יהיה החומר היעיל והמומלץ ביותר. מנגד, בפרויקטים אחרים דווקא גומיגג יוכיח את עצמו גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. לכן חשוב לבחון כל מקרה לגופו ולוודא שמביאים בחשבון את הפרמטרים הרלוונטיים להשוואה.

הנה לדוגמא כמה שיקולים מנחים שיכולים לסייע לנו לבחור בין פוליגג או גומיגג:

  1. סוג הגג והמבנה שלו – האופי של הגג הוא הפקטור העיקרי שיכול להכריע בסוגיה בין פוליגג או גומיגג. פוליגג לדוגמא הוא חומר אקרילי ולכן הוא לא עמיד במים עומדים, מה שהופך אותו פחות מומלץ עבור גגות שטוחים שאין בהם שיפועים. מנגד, גומיגג הוא חומר פולימרי גמיש שדווקא כן יכול להתאים לגגות כאלה.
  2. בידוד – פוליגג מתפקד גם כחומר איטום וגם כחומר הלבנה שמאפשר להוריד את הטמפרטורה של הגג. אם מיישמים נכון חומר הלבנה כמו פוליגג, ניתן להוריד את הטמפרטורה בטווח יחסית גבוה של 3-5 מעלות. לכן כדאי להביא בחשבון שיקולי בידוד ולא רק איטום.
  3. התשתית הקיימת וחומרי איטום קודמים – אם רוצים ליישם פוליגג או גומיגג על כל הגג ולא רק לצרכי תיקון או התמודדות עם כשלים מקומיים, כן צריך להביא בחשבון את התשתית הקיימת ואת חומרי האיטום הקודמים. באופן עקרוני, חומרי איטום מתחברים הכי טוב אחד לשני רק אם הם מאותה משפחה. המשמעות היא שקשה ליישם חומרים פולימריים על חומרים אקריליים ולהפך, לכן צריך להתאים פוליגג או גומיגג לחומרים שכבר היו על הגג בעבר.

 

מאפיינים של חומרים אקריליים כגון פוליגג

החומרים האקריליים שבהם משתמשים, כגון פוליגג, מומלצים עבור גגות קטנים או גגות בטון חדשים שלא נמרחה עליהם שכבת איטום אחרת. בגגות כאלה החומרים האקריליים מוכיחים את עצמם כפתרון זמין, מהיר ויעיל שגם חוסך בהוצאות ומונע חריגה מהתקציב. לשם השוואה, עלות האיטום בחומרים אקריליים כאלה יכולה להיות עד 15% פחות לעומת יישום של יריעות ביטומניות.

מנגד, היריעות הביטומניות עמידות לתקופה ארוכה של 10-15 שנים, בעוד החומרים האקריליים יעילים לתקופה יחסית מוגבלת של 5-7 שנים בלבד. השיטה גם לא מתאימה למקומות שבהם המים עומדים והניקוז לא מושלם, כי היא עלולה לגרום לחומרים האקריליים להתקלף. בשביל ליהנות מהיתרונות של גומיגג, צריך לוודא שהתשתית תומכת בו.

 

מאפיינים של חומרים פולימריים כמו גומיגג

העבודה עם גומיגג מתאימה למקומות שבהם הגישה לגג מוגבלת. אם אי אפשר לבצע הלחמה של יריעות ביטומניות או מעוניינים כאמור לבצע תיקונים מקומיים בלבד באזורים מרוחקים של הגגות והקירות החיצוניים, גומיגג יעשה עבודה מעולה: הוא מיושם בהתזה, הוא מתייבש מהר והעלות שלו משתלמת.

הבעיה עם חומרים פולימריים כגון גומיגג מתחילה בגגות שחשופים לשמש. אם הגג לא מקורה, השמש גורמת נזקים לחומרים הפולימריים והם מתחילים להיסדק. כל סדק בחומרים השונים גורם לחדירת מים ועם הזמן עלול להפוך לבעיה משמעותית. אם בוחרים בכל זאת ליישם חומרים כאלה על גגות לא מקורים, צריך לבקש מקבלן האיטום להוסיף שכבת הגנה מפני קרינת UV.

 

המלצות על חומרי איטום אחרי התייעצות עם חברים ומשפחה

רובנו בוחרים שיטת איטום רק על בסיס המלצות של בעלי מקצוע. הבעיה היא שלא בטוח שאנחנו יכולים לסמוך על בעלי מקצוע, בעיקר אם מעולם לא השתמשנו בשירות שלהם ולכן בכלל לא יצא לנו לבדוק האם הם אמינים. כאן יכולות להיכנס לתמונה המלצות של חברים ומשפחה, כי מתוכן אנחנו לומדים גם על המקצועיות של קבלני איטום חדשים וגם על טעויות שמהן כדאי לנו להימנע.

המלצות מהמעגלים הקרובים מספקות מידע על היעילות של פוליגג או גומיגג בטווח הארוך. כל חומרי האיטום נמדדים רק אחרי שנה אחת מינימום, כך צריך לראות עד כמה הם עמידים בפני משקעים, גשמים, פגעי מזג האוויר, השמש, הלחות וכן הלאה. בשביל להיות בטוחים שקיבלנו החלטה נכונה לגבי החומרים שבעזרתו אוטמים את הגג, רצוי לאסוף המלצות מחברים ומשפחה שיש להם ניסיון קודם.

בנוסף, לא כדאי להתפשר על בדיקת הצפה. אמנם בדיקת הצפה מתבצעת מיד בסיום עבודות האיטום, אבל היא מאפשרת לאתר את הכשלים והתקלות. אם מזהים מוקדם את הכשל, ניתן להטיל את האחריות על קבלן האיטום וכמובן לא לשלם על זה בנפרד.

בטון חשוף, יריעות ביטומניות ולוחות אסבסט. אם לא בטוחים לגבי יישום חומרי איטום שונים, צריך להתייעץ עם קבלן איטום מנוסה שנותן אחריות על העבודה. 

לפי מצב הגג והתקציב של הלקוח. בנוסף, יש לקחת בחשבון את סוג הבעיה שאיתה מנסים להתמודד ולבחור חומרי איטום שימנעו ממנה לחזור גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. 

400-450 ש"ח למכל של 20 ק"ג, לפי החברה. 

160-200 ש"ח למכל של 20 ק"ג, לפי החברה.

אז מה היה לנו?