מקצועיות​
מענה 24/7
פריסה ארצית

כמה עולה איטום גג?

המחיר של איטום גגות יורד ככל שהגג גדול יותר, כי הוא נקבע לפי מ"ר ומשום שאפשר לקבל הנחה בפרויקטים משמעותיים. בנוסף, יש עוד שורה ארוכה של פרמטרים המשפיעים על המחיר ובהם מצב הגג וסוג האיטום. בגגות בגודל סטנדרטי של כ-150 מ"ר המחיר יהיה כ-25-150 ש"ח למ"ר וטווח העלויות הרחב מחייב התייעצות עם בעלי מקצוע אמינים שמגיעים מהתחום ומכירים אותו.

השאלה כמה עולה איטום גג חוזרת על עצמה לעיתים קרובות כי יש לה חשיבות רבה. קודם כל, כל אחד ואחת מאיתנו היו רוצים לשלם כמה שפחות ולקבל כמה שיותר. בהקשר של איטום גגות, הבעיה היא שלא בהכרח יש לנו מושג מה משפיע על המחיר של הפרויקט ואיך יודעים שההצעה שאותה קיבלנו היא הגיונית. בשביל לוודא את זה, שואלים כמה עולה איטום גג ואז ומסתכלים על הטווח המקובל בתחום ובענף.

שנית, השאלה כמה עולה איטום גג חוזרת על עצמה כי היא רלוונטית לקהל יעד מגוון מאוד: החל מאנשים פרטיים שרוצים לדאוג לאיטום של הגג בבית הפרטי שלהם, דרך כאלה שמחפשים שירותי איטום גגות בהתאמה לבנייני מגורים משותפים ועד שירותי איטום מיוחדים למוסדות ציבור, בתי ספר, בתי חולים ועוד. בכל אחד מהמקרים האלה אנחנו צריכים לא רק לדעת כמה עולה איטום גג, אלא גם כמה יעלה המחיר ומה משפיע עליו.

 

פרמטרים המשפיעים על התשובה לשאלה כמה עולה איטום גג

המחיר של איטום גגות אינו אחיד אלא דינאמי. אם באמת רוצים לדעת כמה עולה איטום גג, צריך להביא בחשבון את הפרמטרים הבאים המשפיעים עליו:

  1. גודל הגג – בתחום של איטום גגות מתמחרים את העבודה לפי מ"ר. מנגד, יש להביא בחשבון שככל שהגג גדול יותר כך המחיר למ"ר יורד. זה אומר שאם למשל רוצים לאטום גג גדול במיוחד, יכול להיות שהמחיר לכל מ"ר יהיה נמוך יותר לעומת איטום זהה לאותו גג עם אותם חומרים אבל במידות קטנות יותר.
  2. מצב הגג – אי אפשר לקבל תשובה משביעת רצון לשאלה כמה עולה איטום גג בלי לבדוק קודם כל מה המצב שלו. המצב של הגג קובע למשל כמה מכשירי חשמל נצטרך לפנות ממנו, כמה דודים או מערכות סולאריות יש עליו, עד כמה זה מסובך להסיר שאריות איטום ישנות, מה מצב התשתית וכן הלאה. בהקשר הזה, ההבדל העיקרי הוא בין המחיר של איטום גגות חדשים לבין איטום של גגות בגודל דומה אבל במצב רע במיוחד.
  3. סוג האיטום שבו משתמשים – הפרמטר המכריע בשאלה כמה עולה איטום גג הוא סוג החומרים שבהם משתמשים. קיימים פערי מחירים של עשרות אחוזים בין איטום ביריעות ביטומניות, חומרים אקריליים, חומרים פולואריטניים או זפת. בשביל ליהנות מהיתרונות של איטום גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, עלינו להביא בחשבון את המחירים של הפרויקט ואת העמידות של החומרים עצמם. אם החומרים לא מספיק עמידים ולא מספקים את הפתרון הנדרש מבחינת איטום, כנראה שנגלה שהיה עדיף לנו להשקיע בשיטה אחרת למרות שהיא לכאורה יקרה יותר.

 

איטום גגות כהשקעה משתלמת

השאלה כמה עולה איטום גג היא הזדמנות מעולה להבין את ההשלכות של הפרויקט הזה. אמנם כולנו מסתכלים על השורה התחתונה מבחינת ההוצאה הכספית, אבל יותר נכון לבחון כל פרויקט רלוונטי בתור השקעה. באמצעות השקעה משתלמת מן הסוג הזה, אנחנו יכולים למנוע מדליפות ונזילות מים לחדור אל תוך המבנה ולהגן על ציוד יקר ערך, מכשירי חשמל ואפילו על הקירות והתשתית.

במילים אחרות, איטום גגות הוא השקעה משתלמת שאותה למרבה המזל אנחנו ממילא צריכים לבצע רק לעיתים רחוקות בלבד. איטום ביריעות ביטומניות לדוגמא מגיע עם תקופת אחריות של 10 שנים, בעוד על יישום חומרים פולואריטניים או אקריליים אנחנו יכולים לקבל תקופת אחריות של כ-5-7 שנים.

בכל אחד מהמקרים האלה, תקופת האחריות מאפשרת לנו ליצור קשר עם בעלי המקצוע כדי לטפל בתקלות הנפוצות באיטום בלי לשלם עוד פעם על השירות.

 

טווח מחירים מקובל בתחום

אפשר לדעת כמה פחות או יותר יעלה לנו לאטום את הגג באמצעות טווח המחירים המקובל בתחום ובענף. אם לוקחים בתור דוגמא גג סטנדרטי של כ-150 מ"ר, רואים שבשביל לאטום אותו ביריעות ביטומניות נצטרך לשלם 85-120 ש"ח למ"ר. לשם השוואה, בשביל לאטום את אותו גג בזפת נשלם 25-40 ש"ח למ"ר ובשביל לאטום אותו עם חומרים אקריליים או פולואריטניים נשלם כ-110 ש"ח למ"ר.

טווח המחירים כפי שעולה מתוך האמור לעיל אכן רחב מאוד ומתחיל ב-25 ש"ח למ"ר, אך עשוי להגיע למחיר של 120 ש"ח למטר ומעלה. חוץ מזה, עלינו להביא בחשבון גם את ההוצאות העקיפות על איטום הגג.

 

הוצאות עקיפות באיטום כל סוגי הגגות

כל סוגי הגגות דורשים עבודת הכנה. עבודת ההכנה הזו עשויה להיות מתומחרת בנפרד, כי אם יש על הגג מזגנים ומערכות סולריות נצטרך לשלם עוד כ-500-1,000 ש"ח. במידה וצריך להזמין בעל מקצוע אחר כי קבלן האיטום לא יכול להרים את הדודים לבדו, המחיר יהיה כ-250-300 ש"ח לכל דוד מים.

יכול להיות שיהיו פרמטרים נוספים שמשפיעים על המחיר של האיטום וקשורים אל הגג עצמו. על קצה המזלג, ניתן להזכיר בהקשר הזה תוספת סיכון שאותה קבלני איטום גובים אם הגג לא נגיש, אם צריך להשתמש במנוף כדי להגיע אליו או אם המבנה כולו רעוע.

חוץ מזה, קיימים פערי מחירים בין הזמנת אותם שירותי איטום בחורף ובקיץ: בקיץ אפשר להזמין קבלן איטום מיומן מהר וביעילות ולשלם פחות בהשוואה לאותו שירות שמתבצע בחורף ואחרי שהגשם כבר החל. אז בשורה התחתונה, המחיר כמובן חשוב אבל הוא לא הפקטור היחיד שכדאי להתייחס אליו.

כל החומרים שבהם משתמשים על מנת לאטום את כל סוגי הגגות חייבים לעמוד בתקן. אם למשל משתמשים ביריעות ביטומניות, התקן קובע שעליהן להיות בעובי של 5 מ"מ מינימום.

מסירים ממנו שאריות של חומרי איטום קודמים, מכשירי חשמל, דודי שמש, מערכות סולאריות ועוד. לאחר מכן מנקים אותו ומיישמים במידת הצורך שכבה מקשרת בין התשתית לבין האיטום.

מבצעים בדיקת הצפה לבדוק אם יש נזילות.

אז מה היה לנו?